Hoe kan ik mijn edelstenen verzorgen?

Zorg voor edelstenen mag niet onzorgvuldig worden uitgevoerd. Als je het bij het verkeerde eind hebt bij het schoonmaken, kan dit ervoor zorgen dat je edelstenen in kwaliteit afnemen of zelfs minder aantrekkelijk worden. Daarom kan Ruben Robijn helpen om op de meest geschikte manier voor je edelstenen te zorgen. Behandeld door ervaren en vakbekwame medewerkers worden je edelstenen met de hand en op de juiste plaats behandeld en gereinigd.

Wat je moet doen voor je de edelstenen schoonmaakt

Voordat je jouw edelstenen schoonmaakt, moet je eerst hun kenmerken kennen. Het belangrijkste voor je is om de hardheid te kennen van de edelsteen die je schoonmaakt. De hardheid van een edelsteen, gemeten op de schaal van Mohs, kan veranderen als je de edelsteen op de verkeerde manier schoonmaakt. Dit komt omdat er verschillende soorten edelstenen zijn die daadwerkelijk in water oplossen en zelfs giftig worden. Edelstenen zijn gesteenten die door de natuur zijn gevormd, dus hun behandeling moet zo natuurlijk mogelijk zijn zonder toevoeging van kunstmatige ingrediënten of chemicaliën.

Er zijn verschillende manieren waarop je voor je edelstenen kunt zorgen

Over het algemeen kan het verzorgen van edelstenen worden gedaan door te reinigen met water en een schone doek. Niet alle soorten edelstenen kunnen echter met water worden gereinigd. In sommige gevallen zullen edelstenen met een lage hardheid oplossen in water als ze te vaak met water worden schoongemaakt. Ruben Robijn is een van de bedrijven die verschillende soorten edelstenen koopt en verkoopt om de kwaliteit van alle edelstenen te behouden. De professionals daar hebben een aantal natuurlijke manieren om edelstenen te behandelen, namelijk door ze in de grond te begraven, ze schoon te maken met water, vuur te gebruiken, te reinigen met lucht en ze te reinigen met andere kristallen. Om natuurlijke edelstenen en mineralen goed te behandelen, moeten er oude methoden worden gebruikt. Zo blijven je edelstenen in kwaliteit en zien ze er mooier uit.

Op de juiste manier voor edelstenen zorgen

Als je edelstenen koopt bij Ruben Robijn, krijg je edelstenen die behandeld zijn met de beste behandelmethode. Dit wordt voornamelijk gedaan door andere kristallen als edelsteenreinigingsmedium te gebruiken. Door je edelstenen te plaatsen in een bakje met hematiet, dat reinigende eigenschappen heeft, worden alle onzuiverheden die in de edelstenen aanwezig zijn op natuurlijke wijze verwijderd. Eenmaal schoon, verwijder je de edelsteen en verenig je hem met een kristal met positieve energie opladende eigenschappen. Vermijd bij dit proces het gebruik van containers gemaakt van chemicaliën zoals plastic om besmetting van je steen te voorkomen.