Snel, makkelijk en ook nog gezond koken

We leven in een periode waarbij iedereen vaak erg druk is. We zijn continu bezig met het werk, gaan naar de sportschool, moeten de huishoudelijke zaken regelen, hebben andere hobby’s en moeten tussendoor nog met vrienden en familie afspreken. Daarnaast staat een gezonde levensstijl ook bij steeds meer mensen als een prioriteit op het lijstje. Echter is het voor veel mensen vanwege tijdgebrek lastig om nog gezonde maaltijden op tafel te zetten. Hieronder daarom een aantal tips voor gezonde, snelle en makkelijke maaltijden.

Kies voor maaltijden aan huis

Wil je niet zelf koken? Kies dan voor lekkere en gezonde maaltijden aan huis. Bijvoorbeeld bij een maaltijdservice. Maar je kunt ook bestellen via platforms als Thuisbezorgd, Uber Eats of Deliveroo. Je hebt tegenwoordig veel keuze. Je kunt het warm laten bezorgen, maar ook als koelvers of vriesvers. Daarbij moet je het alleen even opwarmen in de magnetron of oven.

Ga voor een blender

De eerste tip is om eenmalig te investeren in een goede blender. Het is beter om een paar tientjes meer in te leggen dan er een te kopen die steeds vastloopt wanneer er iets te veel voeding in zit. Een blender is een goede investering, omdat deze zowel bij het ontbijt, de lunch of het avondeten te gebruiken is. Dat laatste bedoelen we niet om de aardappelen met schnitzel in de blender te gooien. Maar tijdens het ontbijt kun je met veel dingen creatief zijn. Denk aan een bakje yoghurt of magere kwark met havermout, iets bevroren fruit en noten en zaden. Naast dat dit snel en gemakkelijk is om klaar te maken is het ook nog eens ontzettend lekker.

Blenders zijn ook ontzettend handig om een tussendoortje te maken met verschillende soorten fruit. Ook groenten kun je in de blender gooien. Denk aan een heerlijke smoothie met spinazie en/of broccoli. Wat verder handig is om erbij in te gooien zijn superfoods. Superfood is erg voedzaam en het bevat veel voedingsstoffen. Koop voor jezelf verschillende superfoods voor bij huis en zodra je een maaltijd maakt kun je van de verschillende superfoods overal een handje van erbij gooien.

Salades en curries maken

Iets anders wat ik zelf heel prettig vind om te maken zijn zowel salades en een curry. Bij beide maaltijden heb je zelf veel keuze uit de producten die je erbij in stopt. Denk aan een tonijnsalade, een salade met veel groenten of een kipsalade. Daarnaast is een curry voornamelijk wat rijst opzetten, groenten in de andere pan stoppen met eventueel wat vlees en de curry zelf en vervolgens de kokosnootmelk toevoegen en klaar ben je! Bij een curry passen ook vrijwel alle soorten groenten en daarom kun je jouw maaltijden zeer divers houden. Zelfs wanneer je dagelijks een curry eet dan kun je hier toch mee blijven afwisselen.