Grote kans dat jij geïnteresseerd bent in het gebruik van creatine omdat jij je sportprestaties wilt verbeteren. Dat is namelijk precies wat creatine voor je lichaam kan betekenen. Door meer creatine in te nemen vergroot jij de energietoevoer voor je spieren wat maakt dat jij langer, explosiever, harder en zwaarder kan trainen. Om deze redenen is creatine in de afgelopen jaren enorm gestegen qua populariteit onder vele sporters. Toch zijn er nog veel onduidelijkheden over dit voedingssupplement wat maakt dat veel beginnende sporters hier onzekerheden over hebben. Vandaag bespreken we in het kort hoe en wanneer je creatine kan gebruiken.
Hoe moet je creatine gebruiken?
Het is mogelijk om create uit dierlijke producten zoals vlees te halen, al is het lastig om een grote hoeveelheid binnen te krijgen. Daarom worden de voedingssupplementen, vaak in de vorm van poeder, steeds vaker gebruikt. Deze poeder kan eigenlijk met alles gemengt worden zolang jij het maar goed binnen krijgt. Veel sporters doen simpelweg een schepje creatine bij een glas water in om het zo snel binnen te krijgen. Is dit niet jouw ding? Voeg het dan bijvoorbeeld aan je workout shake of smoothie. Op deze manier kan je zelf variëren met het innemen van Creatine. Doe wel altijd eerst onderzoek naar de geschikte hoeveelheid voor jouw lichaam. Dit is namelijk gebaseerd op lichaamsgewicht.
Wanneer gebruik je creatine?
Sportvoeding wordt vaak net voor of net na een workout ingenomen wat ook bij creatine veel gebeurt. Echter zijn er tegenstrijdige onderzoeken die geen duidelijk antwoord kunnen geven op de vraag wanneer je het beste creatine kunt gebruiken. Om deze reden wordt het aangeraden dat jij het gewoon op een moment doet wanneer het jou uitkomt. Bij het gebruik van creatine moet je er rekening mee houden dat jij aan het begin bij een grote hoeveelheid maag en darmklachten kan krijgen. Om dit te voorkomen kan je creatine gedurende de dag verdelen over drie momenten. Op deze manier ondervindt jij minder klachten.