Wanneer kiezen voor een schaamlipcorrectie?

De kans is best groot dat je als vrouw al eens hebt gehoord over het laten uitvoeren van een zogenaamde schaamlipcorrectie. Voor een dergelijke ingreep geldt dat ze erin bestaat om de grootte van de kleine schaamlippen aan te passen. Dat kan een vereiste zijn omdat veel vrouwen hier in de praktijk toch wel de nodige hinder van ondervinden. Deze hinder kan niet alleen ontstaan tijdens het sporten, maar zelfs bij het uitvoeren van de dagelijkse taken. Het hoeft niet gezegd dat dit geweldig vervelend kan zijn. In ieder geval, ben jij ook tot de vaststelling gekomen dat je over te grote kleine schaamlippen beschikt en wil je daar nu graag iets aan doen? Dan zal je tot de vaststelling komen dat de keuze maken voor het ondergaan van een schaamlipcorrectie zeer interessant kan zijn. 

Wat gebeurt er tijdens zo’n schaamlipcorrectie?

Tijdens het uitvoeren van een schaamlipcorrectie is het zo dat er door de chirurg voor wordt gekozen om de grootte van de kleine schaamlippen aan te passen zodat deze op gelijke hoogte of binnen de grote schaamlippen komt te liggen. Bij het rechtop staan zal je tot de vaststelling komen dat dit een zeer groot verschil kan maken. Op deze manier zal in ieder geval sprake zijn van veel minder wrijving waardoor ook de overlast die wordt veroorzaakt danig kan worden ingeperkt. Het spreekt voor zich dat dit in eerste instantie misschien een beetje een vervelende ingreep mag lijken te zijn, maar éénmaal uitgevoerd kunnen vrouwen wel een stuk zorgelozer door het leven gaan. Bovendien zijn er heel wat extra voordelen verbonden aan het laten uitvoeren van zo’n schaamlipcorrectie. 

Welke dames kunnen er gebaat bij zijn?

Een schaamlipcorrectie is zoals reeds aangegeven in het bijzonder interessant voor vrouwen welke geplaagd worden door te grote kleine schaamlippen. Vergis je overigens absoluut niet, dit is een probleem dat in de praktijk veel vaker voorkomt dan je zou denken. Het is bovendien een probleem dat heel wat overlast met zich meebrengt in het dagelijks leven. Denk hierbij concreet aan:

  • Een pijnlijk gevoel tijdens het vrijen;
  • Pijn bij het uitvoeren van verschillende sporten;
  • Pijn bij het dragen van strakke broeken;
  • Pijn bij het uitvoeren van dagelijkse bezigheden;

Voor heel wat vrouwen geldt dus dat ze elke dag opnieuw pijn ondervinden in de schaamstreek wat uiteraard erg onprettig is. Ben jij ook één van deze vrouwen en zou je daarvoor nu graag een oplossing willen laten realiseren? Dan kan een schaamlipcorrectie zo’n oplossing zeker aanbieden. 

Waar rekening mee houden na afloop van de schaamlipcorrectie?

Voor heel wat vrouwen biedt een schaamlipcorrectie dus een uitstekende oplossing voor het probleem dat ze ervaren. Dit gezegd hebbende is het zo dat er wel rekening mee moet worden gehouden dat er na de operatie een bepaalde herstelperiode volgt. In eerste instantie zal je kunnen concluderen dat je pas na ongeveer drie à vier weken terug (licht) kan beginnen sporten. Dat is echter niet alles. Bovendien is het namelijk eveneens zo dat je er rekening mee zal willen houden dat seksuele betrekkingen een behoorlijke tijd, namelijk tot twee maanden niet tot de mogelijkheden zal behoren. Dit zijn meteen ook de nadelen van het laten uitvoeren van zo’n ingreep. Als jij deze behandeling wilt laten uitvoeren, moet je bij Skin Surgery zijn!