Lichamelijke klachten waar je maar niet vanaf komt? Kijk eens naar infrarood lampen

Heb je last van lichamelijke klachten, zoals spierpijn, rugpijn of gewrichtspijn? En heb je al van alles geprobeerd, maar lijken traditionele medicijnen niet te helpen? Dan is het tijd om kennis te maken met infrarood lampen. Infrarood licht kan namelijk helpen bij het verlichten van pijn en het bevorderen van het herstelproces. In deze blog lees je vijf tips voor als je aan de slag gaat met infrarood lampen.

Kies een goede lamp

Er zijn diverse soorten infrarood lampen verkrijgbaar. En het is belangrijk om een goede te kiezen. Zo zijn er modellen met een lage intensiteit die voornamelijk geschikt zijn voor ontspanning en het verminderen van stress. Maar als je specifieke klachten wilt aanpakken, is het raadzaam om te kiezen voor een lamp met een hogere intensiteit. Deze kunnen dieper doordringen in de huid en spieren en zorgen zo voor een beter effect.

Hou een goede afstand aan

Als je met infrarood lampen werkt, is het belangrijk om een goede afstand aan te houden tussen de lamp en je lichaam. Deze afstand verschilt per lamp en het is dan ook raadzaam om de gebruiksaanwijzing nauwkeurig te volgen. Het is beter om aan de veilige kant te blijven en de lamp niet te dicht op je huid te houden. Zo voorkom je brandwonden en andere vervelende effecten.

Neem de tijd

Infrarood licht heeft tijd nodig om zijn werk te doen. Het is dan ook niet zo dat je na de eerste sessie al direct resultaat zult zien. Het is belangrijk om de behandeling regelmatig te herhalen en geduld te hebben. Het beste is om dagelijks een sessie van zo’n tien tot twintig minuten te doen. Zo zorg je ervoor dat het effect van de lamp op de lange termijn steeds beter wordt.

Combineer met andere behandelingen

Infraroodlampen zijn een goede manier om lichamelijke klachten te verminderen, maar ze zijn niet de enige oplossing. Het is dan ook belangrijk om de lamp te combineren met andere behandelingen, zoals fysiotherapie of meditatie. Zo vergroot je de kans op een goed resultaat en doe je er alles aan om de klachten te verminderen.

Luister naar je lichaam

Als je met infrarood lampen aan de slag gaat, is het belangrijk om goed naar je lichaam te luisteren. Als je merkt dat de behandeling niet goed voelt, stop dan direct. Het kan zijn dat je gevoelig bent voor infrarood licht of dat je de lamp niet op een goede manier gebruikt. Door naar je lichaam te luisteren, voorkom je vervelende bijwerkingen.

Samenvatting 

Infraroodlampen zijn een goede manier om lichamelijke klachten te verminderen en het herstelproces te bevorderen. Door deze vijf tips in acht te nemen, kun je op een effectieve en veilige manier aan de slag gaan met infrarood licht. 

Bron: https://www.loptimize.nl/