BHV-training laten verzorgen door een externe partij? Zo kies je een goede

Heb je een leidinggevende functie? En wil je je medewerkers een BHV-training laten volgen? Hoewel de BHV-training niet verplicht is in Nederland, is het raadzaam om het personeel in je bedrijf op te leiden tot bedrijfshulpverleners. In geval van een noodsituatie kunnen zij namelijk adequaat handelen en hierdoor kan eventuele schade of erger voorkomen worden. Maar waar moet je op letten bij het kiezen van een geschikte partij voor BHV-trainingen? In deze blog geven we je vijf tips om een goede keuze te maken.

Controleer de certificeringen

De eerste tip die ik wil delen is het controleren van de certificeringen van de organisatie die de BHV-training aanbiedt. De organisatie moet beschikken over erkende certificeringen van het NIBHV of het Rode Kruis om de BHV-training te mogen geven. Op deze manier ben je verzekerd van kwaliteitstrainingen en voldoe je aan de wettelijke eisen.

Vraag naar de inhoud van de training

Elke organisatie heeft zijn eigen invulling aan de BHV-training. Het is daarom belangrijk om te vragen naar de inhoud van de trainingen. Komen de onderwerpen overeen met wat jouw bedrijf nodig heeft? Heb je bijvoorbeeld veel te maken met agressieve klanten, dan moet er aandacht worden besteed aan hoe hier op een goede manier mee om te gaan. Vraag daarom altijd naar een trainingsprogramma om te zien of deze aansluit bij jouw behoeften.

Kijk naar ervaring en beoordelingen

Een derde tip die ik wil geven is om te kijken naar de ervaring van de organisatie en de beoordelingen van oud-cursisten. Een organisatie die al jarenlang BHV-trainingen geeft, heeft waarschijnlijk meer ervaring en kan hierdoor betere trainingen geven. Vraag daarom altijd naar referenties en lees reviews van cursisten die al eerder de BHV-training bij de desbetreffende organisatie hebben gevolgd.

Flexibiliteit en maatwerk

Een andere factor die een rol kan spelen bij het kiezen van een geschikte partij voor BHV-trainingen, is flexibiliteit en maatwerk. Als je met een klein bedrijf bent, is het bijvoorbeeld mogelijk dat er maar één of twee werknemers de BHV-training hoeven te volgen. In dat geval is het handig om te weten of er maatwerk mogelijk is, zodat je niet onnodig veel kosten maakt of tijd verliest.

Locatie en prijs

Tot slot wil ik je nog twee simpele tips meegeven die wel belangrijk kunnen zijn in jouw zoektocht naar een goede partij: de locatie en de prijs. Een BHV-training kan op locatie worden gegeven, maar ook bij de aanbieder zelf. Het is dan wel handig om te weten waar de locatie zich bevindt. Daarnaast loopt de prijs voor een BHV-training uiteen. Kijk daarom altijd goed naar wat er wordt aangeboden voor welke prijs en of deze prijs past bij jouw budget.

Samenvatting 

Zorg ervoor dat je goed geïnformeerd bent bij het kiezen van een geschikte partij voor BHV-trainingen. Let op de certificeringen, vraag naar de inhoud van de training, bekijk de ervaring en reviews, vraag naar de flexibiliteit en maatwerk, let op de locatie en kijk naar de prijs. Door deze tips te volgen, kun je een weloverwogen keuze maken en ben je verzekerd van een kwalitatieve en passende BHV-training voor jouw bedrijf.

Bron: AED Professionals